Αρθρογραφία στο ένθετο “ΥΓΕΙΑ” – “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”

15o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής
10 Νοεμβρίου, 2018
2η Ημερίδα αθλητικών κακώσεων – ΠΑΕ ΑΕΚ – Pelmatorgrafima-elite
20 Μαρτίου, 2019
Show all

Αρθρογραφία στο ένθετο “ΥΓΕΙΑ” – “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”

Η Pelmatografima elite προωθεί το δίκτυο της, με έντυπη διαφήμιση. Εδώ με ολοσέλιδη καταχώρηση και αρθρογραφία, δημοσιευμένα στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» στις 10 Νοεμβρίου 2018.

Ακολουθεί το δημοσιευμένο άρθρο:

Ολοσέλιδη καταχώρηση στο ένθετο “ΥΓΕΙΑ”, εφημερίδα “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” – Σάββατο 10/11/2018

ΒΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ… ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ
Ο πελματογράφος είναι μια διαγνωστική ιατρική συσκευή, που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα σε ενήλικες και παιδιά.
Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις και με αυτόν τον τρόπο καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.
Διαθέτει 5.088 αισθητήρες και εντοπίζει με ακρίβεια την κατανομή βάρους, τις μηχανικές πιέσεις, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος και την ισορροπία του τόσο κατά τη στάση, όσο και κατά τη βάδιση.
Πραγματοποιεί στατική και δυναμική ανάλυση, καθώς και κινητική ανάλυση βάδισης σε σειρά περισσότερων βημάτων.

Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις υψηλές φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα και το χρόνο παραμονής τους, την ισορροπία του ασθενούς σε σχέση με το κέντρο βάρους του σώματός του, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης καθώς και τη φόρτιση της ποδικής καμάρας.
Αξιολογώντας αυτές τις μετρήσεις και τις πληροφορίες του πελματογραφήματος κατασκευάζονται ειδικά ορθωτικά πέλματα αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή.

Τα εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα είναι τα πλέον κατάλληλα για την απαλλαγή από τους πόνους των κάτω άκρων που οφείλονται σε συγκεκριμένες παθήσεις, όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενοντίτιδα αχιλλείου, πτώση μεταταρσίων κεφαλών, φλεγμονές, άκανθα πτέρνης, πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, βλαισοπλατυποδία, νεύρωμα morton, ανισοσκελία, βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι), οσφυαλγίες, ισχυαλγίες,
πόνος στα σφυρά κλπ.
Με την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων , διορθώνονται, στηρίζονται ή απλά αποφορτίζονται τα κάτω άκρα καθώς και η σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση της μέγιστης απαιτούμενης απόδοσης του σώματος, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και κατά την άθληση.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή κατασκευή των ειδικών ορθωτικών πελμάτων είναι η γνώση της εμβιομηχανικής και παθοεμβιομηχανικής των κάτω άκρων.
Εξίσου σημαντική με την εξέταση είναι και η σωστή «μετάφραση» των καταγεγραμμένων χαρακτηριστικών του ασθενούς. Ο επιστημονικός υπεύθυνος του δικτύου «Pelmatografima-elite», ποδολογος – ποδίατρος Αρβανιτάκης Εμμανουήλ, απόφοιτος πανεπιστημίου, είναι αυτός που κατασκευάζει αποκλειστικά, τα ορθωτικά πέλματα. Η επιστημονική γνώση και η εμπειρία που διαθέτει τα τελευταία 19 χρόνια, αποτελεί εγγύηση για την άριστη εφαρμογή των ορθωτικών πελμάτων καθώς και τα άμεσα ορατά αποτελέσματα στην υγεία του πάσχοντα. Αυτό σε συνδυασμό με τους καταξιωμένους συνεργάτες του δικτύου και την άρτια κατάρτισή τους συμβάλλει τα μέγιστα στη σωστή αξιολόγηση του εκάστοτε ασθενούς.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του δικτύου “Pelmatografima-elite” σε σχέση με άλλα δίκτυα που δραστηριοποιούνται στο χώρο είναι η άμεση, ουσιαστική και απρόσκοπτη συνεργασία του γιατρού με τον επώνυμο κατασκευαστή πελμάτων.
Στόχος μας, μέσα από αυτή τη συνεργασία χωρίς μεσάζοντες και κατά συνέπεια χωρίς την οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται, είναι η άριστη παροχή υπηρεσιών και ο σεβασμός στον ασθενή. Χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες στην παράδοση των πελμάτων και με ουσιαστικό οικονομικό όφελος του ασθενούς.

Δείτε το άρθρο εδώ